27apr

Afscheid wethouder Thomas van Hulsel

Gisteravond hebben wij het afscheid gehad van Wethouder Thomas van Hulsel. Hij neemt na 4 jaar afscheid als wethouder van Bergeijk. Zijn loopbaan begon al in 1982 waar hij zich voor het eerst kandideerde voor een raadszetel namens Westerhovens Belang, daarna is dit opgegaan in Dorpsbelangen (na de herindeling) om vervolgens in 2002 weer op te gaan in Lokale Partij Bergeijk. Thomas was echt een lokale politieker, we nemen niet alleen afscheid van hem als wethouder maar we nemen ook afscheid van een vertrouwd gezicht binnen de Bergeijkse politiek.

Fractievoorzitter Mark Verhoeven noemde van Hulsel “de meest integere Wethouder die ik ooit heb ontmoet.” De andere fractievoorzitters roemde hem om zijn verbindend vermogen en zijn dossierkennis.

Van Hulsel had naar eigen zeggen graag nog 4 jaar erbij aangeplakt. “Maar ook dit is democratie, dat anderen met elkaar een coalitie vormen.” Aldus van Hulsel. Het afscheid viel hem gister dan ook zwaar, maar met opgeheven hoofd. Hij laat het nieuwe college dan ook een gespreid bedje na. Bergeijk is mede dankzij hem financieel gezond gebleven, er zijn veel stappen gemaakt in de cultuur sector en het uitstekende kernenbeleid mag van Hulsel ook voor zijn rekening nemen.

Het was ook een bijzondere dag, zijn vrouw Jeanny kreeg die ochtend een lintje uitgereikt uit handen van Burgemeester Calleweart. Dit voor haar vrijwilligerswerk binnen de parochie van Westerhoven, later ook voor de parochie in Bergeijk en de andere vrijwilligerstaken die ze vervulde binnen de gemeente waaronder die van fanfare Irene en als bezorger van de MikMak.

Lokale Partij Bergeijk kan terug kijken op 4 bijzondere jaren, met een uitstekende wethouder aan het roer. Thomas mag dan afscheid genomen hebben als wethouder, maar de LPB zal in de toekomst zeker nog beroep op hem doen voor zijn dossierkennis en kunde op het gebied financiën en kernenbeleid.

Zijn formele afscheid zal plaats vinden op 24 mei. Meer informatie volgt nog.

Thomas, bedankt namens de gehele fractie!

foto van LPBergeijk.