29jun

Afscheid Sonja?

Verkiezingen 2022.

Graag wil ik jullie, de inwoners van Bergeijk, informeren over mijn besluit me niet verkiesbaar te stellen voor de verkiezingen van 2022.

Zoals je ongetwijfeld hebt meegekregen was mijn termijn als raadslid tot nu toe behoorlijk roerig. Met helaas uiteindelijk een burn-out tot gevolg. Ik wil niet te diep ingaan of terugkijken op de afgelopen periode, ik denk dat daar genoeg (hoewel zeker niet alles) over gezegd is.

De ervaring heeft er  in elk geval toe geleid dat ik niet langer in de politieke arena van Bergeijk actief wíl zijn.

Mijn gezondheid en mijn gezin/omgeving zijn me daarvoor te dierbaar. Desalniettemin vind ik het erg jammer de raad te verlaten omdat er, zoals gebleken is, heel veel werk te doen is. Zéker op het gebied van bestuurscultuur en transparantie, naar mijn mening.

Maar ik ben ervan overtuigd dat mijn partij, LPBergeijk, de juiste bijdragen gaat leveren om hierin een positieve verandering te brengen. Wellicht geholpen door de urgentie die ook op landelijk niveau zichtbaar is; parallellen zijn immers volop aanwezig.

Ik wil graag, wanneer ik weer hersteld ben, op de achtergrond bij de partij actief blijven. Ik wil de LPBergeijk ook bedanken dat ze me bijna 4 jaar geleden het vertrouwen heeft gegeven door me op een verkiesbare plaats te zetten. Ook bedank ik ze voor de steun die ik afgelopen periode heb ontvangen! Jullie zijn fijne, betrokken en integere mensen met het hart op de juiste plaats en hebben het belang van Bergeijk en de Bergeijkenaren duidelijk op één staan.

Momenteel zit ik nog volop in mijn herstel, dat zeker nog wel een tijdje zal duren. Mijn focus ligt nu op het fulltime terugkeren bij mijn werkgever (waarvan ik ook alle steun en tijd om te herstellen krijg). Als ik daar weer meedraai, hoop ik de laatste maanden van mijn raadsperiode ook weer in de Bergeijkse raadszaal terug te keren om de periode vol te maken en hopelijk met een positief gevoel af te sluiten. Maar daar heb ik nu nog geen concreet zicht op.

Als allerlaatste wil ik jullie als kiezers en inwoners van onze mooie gemeente bedanken! Voor het vertrouwen dat jullie bijna 4 jaar geleden aan mij, als onervaren bestuurder, hebben gegeven. Maar ook voor de massale steun die ik mocht ontvangen van vele lieve inwoners van Bergeijk, zeker in het afgelopen jaar toen ik het echt kon gebruiken. Dat kon ik zeer waarderen en daarvoor ben ik jullie ook heel dankbaar!

Bergeijk is een prachtgemeente met prachtmensen!

Houdoe, bedank en tot ziens!

Sonja Wagemans